Kategorije

Newsletter

PRIJATELJI SAJTA

Muški smoking za venčanje ili maturu

Smoking - vrhunac muške elegancije

Ovde u tekstu ćemo pokušati da Vam pomognemo da što lakše odaberete smoking odelo za venčanje, mature ili neku drugu svečanost (koktel, krštenje, svadbu, prijem itd.) Pa hajde da počnemo…

Smoking za mladoženju ili maturanta

Smoking odela je vrhunac elegancije, smoking odela se ne razlikuju mnogo od klasičnih muških odela, uglavnom je razlika u materijalu, odela su - ona kvalitetnija - od 100% vune i tkanjem 160s a, dok su smokinzi izrađeni od svečanijeg materijala. Međutim, i smoking odela bi trebalo da budu kvalitetna, baš kao i klasično muško odelo.

Razlika između smokinga i klasičnog muškog odela

Razlika između muškog odela i smoking odela je u reverima i džepu na sakou. Smoking može da ima džep za maramicu i ne mora, što je kod klasičnog ili slim fit odela obavezno! Dalje, razlika je u reverima, na klasičnom ili strukiranom slim fit odelu su reveri od istog materijala, dok su kod smokinga sjajni, odnosno satenski, uglavnom špicastog oblika.

Takođe postoji i smoking čiji sjajni reveri mogu da se skinu po potrebi, tako da dobijate odelo prikladno za nošenje u svakoj prilici, pa čak i za posao. Sako kod smoking odela ima, uglavnom samo jedno dugme za kopčanje, dok strukirana - slim fit odela imaju duplo kopčanje. Pantalone kod smoking odela mogu biti satenske, od istog materijala kao i reveri na sakou.

Smoking i boje

Smoking odelo možete takođe pronaći u različitim bojama kao i odela (teget smoking, plavi smoking, bordo smoking, svetlo plavi smoking i naravno crni smoking itd). Kupovina smoking odela bi trebala da bude jednostavna, pogotovo ako se odlučite za crni smoking ili teget smoking.

Kod crnog smokinga je najjednostavnije iskombinovati ostale aksesoare kao što je košulja za smoking. Bela košulja je najprikladnija za crni smoking, uz to ide crna leptir mašna ili kravata za smoking. Cipele bi bile crne lakovane ili crne klasične muške cipele, crni kožni kaiš ili crni tregeri, i da umalo da zaboravim, da uz crni smoking ide odlično crvena ili bordo kravata.

Kod teget smokinga je malo drugacije. Cipele nikako ne mogu biti crne lakovane ili mat crne cipele, uz teget smoking ili svetlo plavi smoking isključivo idu muške braon cipele za odelo, teget cipele za smoking ili odelo, nikako lakovane… Kod plavog smokinga mi bi smo uvek preporučili bele muške košulje u kombinaciji sa žutom leptir mašnom, narandžastom, plavom, teget itd, leptir mašne su svakako mnogo bitan detalj na smokingu.

Kako izabrati smoking odelo

Kupovina smoking odela je investicija, ali i nesvakidašnja kupovina, koja je zaista potrebna za buduđe mladoženje koji žele da izgledaju savršeno na svom venčanju.

Kada su u pitanju boje smoking odela većina bira crni klasični smoking, jednostavni i elegantni smoking, ali umesto crnog smokinga možete da se odlučite za kupovinu tamno plavog smoking odela sa jednim dugmetom i sa plavim ili crnim satenskim špicastim reverima, uskim džepovima i tamno plavim pantalonama na ivicu.

Plavi smoking ili teget smoking je malo zapostavljena boja, a odlična je alternativa smoking u crnoj boji koji apsorbuje malo više svetla i zato izgleda bogatije i pod prirodnim i veštackim svetlom, dajući Vam sofisticirani i prefinjeni izgled.

Kod smoking odela je veoma važno da savrseno pristaje, što znači da se u njemu osećate prijatno i da prati linije Vašeg tela i da nikako ne bude previše uzak ili širok.

Muški crni smoking i košulje za smoking

Ako želite da ostanete u domenu klasičnog stila, odaberite belu pamučnu mušku košulju sa tzv. Košulje sa slomljenom kragnom sa manžetnama za dugmad za manžetne. Manžetne na košulji su uglavnom duple manžetne ili – francuska manžetna na koje prikačite dugmad za manžetne, crne, zlatne, srebrne ili crvene dugmad za manžetne.

Muski smoking i pantalone

Pantalone na smoking odelu bi trebale biti u istoj boji kao i smoking ili u istoj boji kao na reverima smokinga.

Cipele za smoking odela

Muške cipele za smoking koje bi ste mogli da nosite uz odelo, napravljene su od 100 % kože, cipele za crni smoking trebale bi biti crne lakovane cipele ili crne klasične cipele. Najbolje je držati se jednostavnosti i izbegavati muške cipele upadljivih boja i dizajna, ako želite da ostanete verni formi smoking.

Muski smoking - leptir mašna ili kravata

Muski smoking se tradicionalno nosi sa leptir mašnom , ali nije strašno ako se odlucite i za kravate za smoking. Kada kupujete leptir mašnu potrudite se da veličina leptir mašne bude slična širini revera i kragne .

Nadamo se da smo Vam bar malo olakšali kupovinu, ali ako nismo uvek možete da nas posetite kako bi smo Vam bar savetima pomogli da odaberete savrseno smoking odelo…